Як користуватися телефоном весь день і не посадити акумулятор

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хто з нас не стикався з проблемою телефона, який ну аж надто швидко розряджається. Пара годин, і сто відсотків у куточку екрана перетворюються на 15-20. Ще пів години – і пристрій сідає “в нуль”. Знайоме? І ось ви вже стоїте в магазині і доглядаєте собі новий гаджет, адже старий чомусь став непридатним. Щоб не допустити на вашому смартфоні такого швидкісного розряду батареї, “Липецькмедіа” підготував кілька порад.

Яскравість екрана

Яскравий і барвистий екран смартфона – це, звісно, добре, але занадто енерговитратно для телефону. Тому для збереження відсотків заряду рекомендується відмовитися від такої “розкоші” і встановити повзунок яскравості на значення в 50%. До того ж така нехитра дія не тільки заощадить заряд батареї, а й потурбується про наші оченята, зніме зайву напругу.

GPS і вібросигнал

Постійно працююча геолокація в телефоні сильно витрачає заряд батареї. Тому вимкніть її в налаштуваннях телефону і вмикайте тільки за потреби.
Вібросигнал або вібровідклик і зовсім можна відключити за непотрібністю. Адже кожен дотик зменшує заряд пристрою, тоді як сама функція не має практичної значущості. Лише реагує вібрацією на ваші дотики.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мобільний зв’язок і Wi-Fi

Залишаючи дім, не забудьте вимкнути Wi-Fi, адже, найімовірніше, ця функція жодним чином не стане в пригоді вам у дорозі, а лише розрядить батарею гаджета. Чому? Усе просто, ваш пристрій буде постійно шукати доступну мережу, а що більше з’єднань і роз’єднань відбудеться, то швидше розрядиться апарат. Усі ті самі правила стосуються і мобільного зв’язку.

Збереження акумулятора

Сучасні мобільні телефони використовують літієві батареї. Їх вистачає на термін від 1 року до 3 років. У середньому за перший рік використання акумулятор телефону втрачає 30% від своєї максимальної ємності. І що більше він зношений – то швидше розрядиться гаджет. Довше зберегти стан акумулятора на 100% вам допоможуть наступні кілька правил:

  • не використовуйте смартфон під час заряджання;
  • купуйте тільки оригінальні зарядні блоки, адаптери та шнури;
  • вмикайте режим оптимізованої зарядки, якщо залишаєте телефон заряджатися на ніч;
  • уникайте перегріву або переохолодження пристрою.

Ну а якщо навіть такі заходи не допомагають вам зберегти заряд батареї на необхідний час, варіантів два: або вам варто поміняти акумулятор на телефоні (він може зноситися або бути неякісним від самого початку), або ви надто вибагливі до свого гаджета. У другому випадку варто придбати собі Power Bank, і насолоджуйтеся життям з додатковою “батарейкою” під рукою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.