Названо невідому раніше проблему шолома Apple Vision Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple Vision Pro, новітній VR-шолом від Apple, дивує не тільки технологіями, а й несподіваною проблемою – у багатьох він просто некомфортно сидить на голові.

Автор огляду на The Verge зізнався, що навіть ідеальна підгонка за індивідуальними параметрами не рятує від тиску на обличчя, що змушує раз у раз поправити шолом.

Виявляється, проблема комфорту – бич не тільки Vision Pro, а VR-гаджетів загалом. Розумні годинники, каблучки, окуляри – всі вони повинні не тільки виконувати функції, а й зручно сидіти.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А ось із цим у виробників виникають складнощі: підлаштуватися під усе розмаїття людських форм непросто.

Наприклад, у смарт-годинників є кілька розмірів, але маленькі версії часто “обділені” за функціоналом і батареєю.

З розумними каблучками ще гірше: вибір розмірів малий, а про напіврозміри і зовсім не йдеться. Ну а окуляри без урахування форми носа постійно сповзають.

Індивідуальна підгонка ідеальна, але поки нереалізована масово. 3D-сканування і примірки, як у Focals by North, можуть бути занадто дорогими і незручними для більшості.

Що робити? Автор не дає готового рішення, але закликає виробників ставити комфорт на чільне місце і постійно вдосконалювати ергономіку пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.