Яка швидкість інтернету потрібна для сучасного користувача

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Обираючи у провайдера тариф інтернету, більшість людей віддають перевагу тим пакетам, в яких пропонується достатня швидкість передачі даних. При цьому не всі розуміють той факт, що у кожного конкретного ресурсу, додатка або онлайн-іграшки є суто індивідуальні вимоги до швидкісних показників передачі даних. Саме з цієї причини фахівці завжди рекомендують брати пакет послуг з найбільшою швидкістю.

Серфінг

Для перегляду сайтів у глобальній мережі цілком вистачить оперативності передачі даних у 5Мбіт/с. Це цілком прийнятний показник для “звичайного” серфінгу. Але цього недостатньо для тих ресурсів, які перевантажені мультимедіа – вони будуть пригальмовувати і повільно відкриватися. Якщо ж ви плануєте серфити подібними сайтами, то потурбуйтеся про високошвидкісне з’єднання.

YouTube

Яка швидкість інтернету потрібна для перегляду відео у відмінній якості? Відразу скажемо, що швидкість програвання відеороликів багато в чому визначається браузером. Якщо ви використовуєте актуальні оновлення Safari, Firefox або Google Chrome, тоді потрібна швидкість від 500 Кбіт/с, тоді як для браузерів Windows 7, Ubuntu 10 і MacOSX10.7 цей параметр удвічі більший.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Програвання відео на Youtube з різною роздільною здатністю вимагає стабільну швидкість підключення. Так, відео в 4 KUHD потребує щонайменше 20Мбіт/с, тоді як аналоги у форматі SD360 пікселів можуть програватися за швидкості в 0,7Мбіт/с.

Дзвінки

Яка швидкість інтернету потрібна для звичайного спілкування? У цьому випадку також все залежить від використовуваного обладнання та ПЗ. Так, для здійснення:

  • звичайного виклику по Скайп вистачить підключення в 100Кбіт/с;
  • відеодзвінка з картинкою середньої якості – від 128Кбіт/с;
  • відеодзвінка з високоякісним зображенням – від 500Кбіт/с;
  • відеоконференції з гідною роздільною здатністю – від 512Кбіт/с.

Навігація

На думку експертів, для цих цілей швидкість передачі даних у мережі потрібна понад 512Кбіт/с.

Післямова

Фахівці вважають прийнятним інтернет зі швидкістю в 50Мбіт/с, тоді як хорошим можна назвати показник у 100Мбіт/с. Можна підключиться до пакета в 300Мбіт/с або 500Мбіт/с. Якщо є така можливість, то нехтувати нею не слід, оскільки нині до мережі підключається не тільки смартфон і ноутбук, а й безліч інших гаджетів, починаючи зі смарт-годинників, закінчуючи телевізорами і пилососами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.