З яких причин люди купують Wi-Fi роутер із сімкартою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість побутових Wi-Fi роутерів вміють працювати тільки з кабельним провайдером. Але є моделі, які підтримують встановлення SIM-карти. Раніше такі пристрої були дорогими, але зараз їхня вартість не сильно відрізняється від звичайного маршрутизатора. Давайте розглянемо в цій статті, в яких же ситуаціях стане в пригоді Wi-Fi роутер з підтримкою сімкарти. Не забуваємо підписуватися на блог і ставити лайк.

Резервний інтернет

У разі, якщо ваш кабельний провайдер часто втрачає зв’язок, лагає і загалом не дає високу якість зв’язку, то мобільний інтернет буде на підстраховці. У разі проблем з кабельним з’єднанням, пристрій автоматично переключиться на мобільну мережу. Сам процес перемикання займає секунди – користувач, як правило, навіть не помічає зміни провайдера.

Ідеально для розумного будинку

Різноманітні охоронні системи, датчики та відеокамери, які працюють у системі розумного будинку, підключаються до інтернету через Wi-Fi. Тільки ось у разі вимкнення електрики зв’язок пропаде, що може завдати чимало занепокоєнь власнику. А якщо живити Wi-Fi роутер із сім-картою від джерела безперебійного живлення, то в разі вимкнення електрики пристрій перемикає сигнал на мобільну мережу і всі елементи розумного будинку будуть працездатні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Другий провайдер

Іноді для різних завдань нам потрібен другий провайдер, наприклад, щоб швидко змінити IP-адресу. Зайшовши в налаштування такого маршрутизатора, можна натисканням однієї кнопки переключити доступ до мережі з кабелю на мобільний тип зв’язку. IP-адресу буде змінено, і, можливо, ті сайти, які з якихось причин не відкривалися з одного провайдера, відкриватимуться з іншого.

Як ви вже зрозуміли, вище було описано 3 вагомі причини для придбання такого гаджета. Але крім стаціонарних Wi-Fi роутерів є також кишенькові, які живляться від акумулятора. Такий пристрій зручно взяти з собою в поїздку, щоб не використовувати смартфон для роздачі інтернету. У мене ще в 2014 був такий на підхваті, часто потрібно було віддалено підключитися до клієнта, коли рухався на автомобілі. Паркувався і протягом кількох хвилин зі свого ноутбука вже вирішував термінове завдання.

Портативний 4g Wi-Fi модем

Так, Wi-Fi роутер з резервним каналом зв’язку – це дуже добре, але є нюанс, потрібен відповідний тарифний план, бажано, безлімітний. Багато пристроїв запускають процеси оновлення, які можуть дуже швидко витратити закладений у тариф пакет трафіку. Також варто розуміти, що доступ в інтернет через мобільний зв’язок за якістю буде таким самим, як у вашому смартфоні. Поки не підвезли 5G, якість з’єднання через 4G залишатиме бажати кращого. І чим ближче такий роутер буде знаходитися до вікна, тим кращою буде якість інтернету.

А ось коли прийде 5G, то кабельний провайдер і зовсім не буде потрібен – швидкість передавання даних через стільникову мережу 5-го покоління до 10 Гбіт/сек: такою цифрою навіть кабельний провайдер поки похвалитися не може.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.