Британська розвідка проаналізувала масштаби хакерської атаки на “Київстар”

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кібератака на” Київстар ” могла стати однією з найбільших руйнівних хакерських атак на українські мережі з моменту початку повномасштабного російського вторгнення. Наслідки цієї кібератаки тривали не менше 2 днів.

Кібератака на “Київстар”

Згідно з розвідувальною інформацією, 12/12 “Київстар”, найбільший оператор мобільного зв’язку в Україні, зазнав потужної кібератаки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наслідки дій хакера тривали не менше 2 днів, торкнувшись послуги мобільного зв’язку та передачі даних компанії. Зокрема, кібератаки позбавили користувачів операторів мобільного зв’язку сигналу і можливості користуватися Інтернетом.

У свою чергу, в компанії заявили, що під час атаки не було зламано ніяких персональних даних.

Збій в роботі зенітних сирен

Також через кібератаки були порушені сирени повітряної тривоги і робота терміналів деяких банків, банкоматів і роздрібних магазинів.

Monobank, з іншого боку, зазнав DDoS-атаки, яка призвела до порушення доступу до Веб-сайту банку.

“Оскільки порушені державні ресурси України та служби екстреної допомоги, цей інцидент, ймовірно, є однією з найбільших руйнівних кібератак на українську мережу з початку повномасштабної”, – підсумовує розвідка.1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.