Колишній розробник Rockstar пояснив, чому GTA VI на ПК вийде нескоро

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Трейлер GTA VI викликав у мережі цілий сполох реакцій — висловитися поспішають усі, від зірок різної величини до сумнівних інфлюєнсерів, які намагаються здобути славу на такому інфоповіданні. Коментують ролик навіть колишні розробники GTA: наприклад, Майк Йорк, аніматор, який працював над GTA V та Red Dead Redemption 2.

Йорк каже прямо, що охочим скоріше зіграти в GTA VI на своїх геймерських ПК варто затягнути паски – гра не вийде на цій платформі досить швидко. Можливо, йдеться про роки очікування. Чому так відбувається? Все просто: насамперед Rockstar хоче зосередити абсолютно всі зусилля на двох уніфікованих ігрових системах, навіть не думаючи про тисячі різних ПК-сетапів.

Подивіться, наскільки реалістичними стали NPC. Раніше ті, хто тинявся вулицями, не виглядали так добре. Це все тому, що вони розсувають межі можливого з обладнанням PlayStation 5. Зрештою, ймовірно, гра з’явиться на ПК, але це займе чимало часу, розумієте?», — каже Йорк.

Таким чином, каже Йорк, Rockstar частково спрощує собі завдання і уможливлює реліз настільки передової гри в ідеальному технічному стані. Що ж до історії, то розрив між релізами GTA V та Red Dead Redemption 2 на консолях та ПК становив 18 та 12 місяців відповідно. Таким чином, до царської платформи гра дістанеться не раніше 2026 року, а може й пізніше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.