Microsoft пропонує співробітникам китайських підрозділів переїхати з Китаю

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Корпорація Microsoft звернулася до своїх співробітників у китайських підрозділах, що спеціалізуються на штучному інтелекті та хмарних технологіях, з пропозицією розглянути можливість переїзду до інших країн, включаючи США, Ірландію, Австралію та Нову Зеландію. Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на інформацію від обізнаних джерел.

Реклама

За даними видання, пропозиція була зроблена приблизно 700–800 співробітникам, більшість із яких є громадянами Китаю. У Microsoft підтвердили факт таких пропозицій, але утрималися від коментарів щодо деталей. Проте компанія уточнила, що у разі відмови від переїзду співробітники зможуть продовжити свою роботу в Китаї.

Ця пропозиція приходить на тлі загострення конкуренції у сфері високих технологій між США та Китаєм. 2022 року американський уряд запровадив санкції, які забороняють без спеціальної ліцензії продаж до Китаю напівпровідників, виготовлених з використанням американських технологій. В даний час влада США розглядає посилення правил, які вимагають від американських компаній отримання ліцензій для надання китайським організаціям доступу до використання їх ШІ-чіпів.

Раніше стало відомо, що діяльність китайських підрозділів Microsoft у галузі штучного інтелекту та хмарних технологій привернула увагу американських регуляторів. Ці підрозділи займаються розробкою товарів, які у всьому світі, що посилює значимість цього кроку у тих глобальної технологічної конкуренції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: