Android 15 дозволить приховати програми

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Користувачі операційної системи Android 15 зможуть приховувати свої програми від сторонніх. Таку функцію, яка називається “Особистий простір”, знайшли у версії ОС під номером Beta 2.

Реклама

Завдяки новій опції користувачі можуть створити окремий простір на смартфоні, прихований від решти операційної системи. Таке місце захищене додатковим рівнем автентифікації, для чого використовується окремий профіль.

“Коли особистий простір блокується користувачем, профіль припиняється, тобто програми перестають бути активними”, – зазначили розробники у блозі Android.

Щоб настроїти функцію, потрібно зайти в налаштування пристрою. Потім потрібно перейти до «Безпеки та конфіденційності», де знаходиться пункт «Особистий простір». Якщо ви використовуєте окремий обліковий запис Google, то це допоможе запобігти появі даних за межами простору. Наприклад, мова йде про синхронізовані фотографії та інші файли, історію переглядів у браузері та завантаження програм. Користувач може заблокувати простір новим кодом, паролем або відбитком пальця чи обличчя. Також можна використовувати існуючі варіанти блокування екрану. Можна також настроїти частоту автоматичного блокування простору.

Android 15 Beta 2 доступна на ряді смартфонів Google Pixel, Lenovo, Nothing, OnePlus, Realme, Xiaomi та інших брендів. Власників пристроїв попереджають, що в бета-версії можуть зустрітися різні баги, які заважають нормальному використанню девайсів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: