Що потрібно знати про повербанк для телефона: 5 фактів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Місткість вбудованої батареї у смартфонів варіюється в межах 3500-5000 мАг. За змішаного режиму експлуатації такого запасу вистачає на цілий день. Втім, «важкі» процеси, до яких належить відтворення відео з інтернету та запуск ігор з якісною графікою, швидко витрачають енергоресурси. В результаті телефон розряджається передчасно, а його власник залишається без зв’язку.

Реклама

Звучить неприємно, а на практиці — ще й дуже незручно. Особливо, якщо поряд немає вільної розетки. Порятунок — портативний зарядний пристрій. Він максимально простий в експлуатації: не потребує специфічного обслуговування, підключається за один крок, сумісний з кабелями від різних виробників. Щоб випадково не нашкодити повербанку, потрібно знати 5 фактів про його конструкцію та властивості.

Удари та падіння шкодять «начинці»

Протиударний повербанк на телефон витримує падіння на підлогу чи асфальт з висоти людського зросту. У звичайного запас міцності набагато менший. Він не розіб’ється після невдалого «приземлення», але цілісність внутрішнього оснащення — під питанням. Перевірити її можна хіба розібравши корпус, а це не найкорисніша процедура.

Реклама
  1. Якщо «оболонку» повера зроблено з пластику, на витривалість та стійкість до механічних пошкоджень годі розраховувати.
  2. З металу — можна сподіватися на кращі експлуатаційні характеристики.

Яким би не був клас захисту, спеціально кидати чи бити зарядний пристрій не потрібно. Також варто відгородити його від впливу сильних вібрацій і тряски.

Спека та холод — вороги ПЗП

Портативні батареї бояться нестабільних температурних умов. Надто висока температура для них небезпечна, як і надмірно низька. Уникнути перегріву та переохолодження не так вже й складно. Достатньо дотримуватися простих рекомендацій:

  • Не зберігати повербанк на підвіконні, особливо — якщо вікно знаходиться на сонячній стороні;
  • не класти пристрій поряд з варильною поверхнею, духовкою, обігрівачами та іншими девайсами, що виробляють тепло;
  • зайвий раз не діставати з сумки або чохла на вулиці взимку;
  • відключати від живлення, коли температура корпусу стає надмірною.

Контакти з водою — ризиковані

У корпусі повербанка є отвори, а точніше — порти для підключення техніки. Через них всередину може потрапити вода. Якщо ПЗП не вологостійкий, наслідки непередбачувані. Від тимчасових проблем з заряджанням, до повної відмови через вихід електронної плати з ладу.

Зовнішній акумулятор не варто брати з собою до ванної кімнати та використовувати поряд з раковиною на кухні. Краще намагатися не потрапляти з ним під дощ, якщо немає кишень або сумки, щоб сховати.

Не можна зберігати повербанк з нульовим зарядом

Оптимальний рівень заряду для зберігання Power Bank 50-70%. Глибока розрядка може призвести до невідворотної втрати місткості. Час від часу (хоча б один раз на місяць) потрібно перевіряти, чи зменшується відсоток заряду, та у разі потреби — поповнювати його.

Не варто зловживати наскрізною зарядкою

Навіть якщо зарядний пристрій підтримує функцію зарядки «наскрізь», краще користуватися нею лише в екстрених випадках. По-перше, вона здатна забезпечити лише повільне підзаряджання. По-друге, через надмірне навантаження повер дужче гріється і, як наслідок, швидше деградує.

У разі виявлення механічних пошкоджень на корпусі або порушень в роботі індикації, не потрібно розбирати аксесуар самостійно. Це завдання для професіоналів, які знають, як усувати типові збої та несправності.

 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ