Чому не можна залишати зарядку до телефону в розетці: 4 причини, щоб позбавитися цієї звички

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість власників мобільних телефонів і смартфонів мають шкідливі звички.

Дозвольте пояснити, чому це може призвести до проблем і поломки вашого пристрою.

Звичайно, дуже зручно не шукати по всьому будинку зарядний пристрій. Але ця лінь може зіграти з нами злий жарт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зарядка продовжує споживати електроенергію

Зарядний пристрій, залишений у розетці, все ще працює і продовжує споживати електроенергію навіть після того, як мобільний телефон відключений. Це не такий вже й енергоємний пристрій, але якщо порахувати енергоспоживання приладів, залишених увімкненими, коли вони не використовуються, то воно не таке вже й мале.

Безпека перш за все

Виробники зарядних пристроїв попереджають користувачів про необхідність вимикати зарядний пристрій одразу після використання і додають до нього інструкцію, але мало хто її читає. Сучасні якісні пристрої мають вбудований протипожежний захист, але бувають і неприємні винятки.

Важливо знати, що якщо зарядний пристрій нагрівається, коли його щойно увімкнули в розетку, пристрій необхідно вимкнути з розетки.

Ризики

Певні ризики присутні завжди, наприклад, стрибки напруги і короткі замикання в мережі. Такі інциденти можуть навіть призвести до пожежі.

Стрибки напруги також можуть спричинити несправність або пошкодження обладнання. Хоча ймовірність цього не дуже висока, все ж необхідно контролювати свою поведінку і вимикати пристрій.

Від такої практики також потрібно відмовитися, якщо в будинку є маленькі діти або домашні тварини.

Зниження ефективності пристроїв

Якщо зарядний пристрій залишається постійно підключеним, то з часом зарядка пристрою займе більше часу.

Щоб продовжити життя гаджетів, експерти радять правильно їх підключати. Спочатку необхідно підключити мобільний телефон до зарядного пристрою, потім увімкнути їх разом і вимкнути у зворотному порядку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.