Chrome, Firefox і Edge виправили серйозну вразливість

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найбільші технологічні компанії, включно з Google, Mozilla, Microsoft і Brave, поспішили випустити критичні виправлення для усунення серйозної уразливості, яку активно використовують зловмисники.

NIST класифікував цю вразливість як серйозну. Дефект пов’язаний з кодом, який використовується для рендерингу зображень у широко поширеному форматі WebP. Користувачам рекомендується оновити програмне забезпечення для захисту своїх систем.

Нижче наведено версії, що містять виправлення:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Google: Chrome версії 116.0.5846.187 (Mac/Linux); Chrome версії 116.0.5845.187/.188 (Windows)

  • Mozilla: Firefox 117.0.1; Firefox ESR 102.15.1; Firefox ESR 115.2.1; Thunderbird 102.15.1; Thunderbird 115.2.2

  • Microsoft: Edge версії 116.0.1938.81

  • Brave: Brave Browser версії 1.57.64

Ряд інших програм, включаючи Signal та Honeyview, також випустили виправлення.

Торкаються такі програми, як Affinity, Gimp, LibreOffice, Telegram, багато додатків для Android, а також «кросплатформні програми, створені за допомогою Flutter». Компанія Apple також випустила виправлення безпеки, що усуває аналогічну проблему.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.