Прощавай, WordPad: через 30 років текстовий редактор повністю видалять із Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1 вересня Microsoft оголосила, що в наступному оновленні вона прибере з Windows одну зі своїх знакових програм. Йдеться про текстовий редактор WordPad. Хоча ним уже мало хто користується, а саме ПЗ давно не оновлювалося, раніше з цим додатком доводилося мати справу практично всім.

WordPad – це стандартний додаток для складного редагування тексту. Уперше він з’явився 1995 року (разом із Windows 95) і слугував там основним редактором документів, даючи змогу форматувати текст, розміщувати зображення і посилання всередині файлу.

WordPad – усі користувалися, ніхто не пам’ятає

Однак часи змінилися, і старий WordPad став, по суті, марною програмою. Блокнота достатньо для редагування найпростішого тексту, а для розширеної роботи з документами у нас є безліч набагато зручніших альтернатив. Від стандартного Microsoft Word, до безкоштовних замінників: наприклад, LibreOffice, FreeOffice, OnlyOffice. Редмондський гігант, найімовірніше, дійшов аналогічних висновків:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“WordPad більше не оновлюється і буде видалений у майбутній версії Windows. Для документів із форматованим текстом, таких як .doc і .rtf, ми рекомендуємо Microsoft Word. Для простих текстових файлів, таких як .txt, ми рекомендуємо використовувати Блокнот Windows” – сказано в блозі компанії.

Зазначимо, що користувачі не завжди погоджуються з планами компанії. У 2017-му Microsoft заявляла про припинення підтримки Paint, але зіткнулася з критикою і, навпаки, почала активніше випускати оновлення, додавши редактор у Windows Store. Але це, очевидно, не той випадок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.