Флагмани Qualcomm, MediaTek і Samsung порівняли в бенчмарку з рейтрейсингом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Портал Android Authority опублікував результати тестування мобільних процесорів у 3DMark Solar Bay. Журналісти оцінили можливості чипів у сценаріях з трасуванням променів – хоча мобільних ігор з підтримкою цієї технології поки немає, оцінити потенціал смартфонів під час їх запуску можна вже зараз.


У тестуванні взяли участь Samsung Galaxy S23 Ultra на базі Snapdragon 8 Gen 2 (Adreno 740), vivo X90 Pro з чіпом Dimensity 9200 (Immortalis-G71) і Samsung Galaxy S22 Ultra (Exynos 2200, Xclipse 920). Лідером у RT-дисципліні виявилася мобільна платформа MediaTek, яка приблизно на 10% відірвалася від флагманської моделі Qualcomm. Чип Samsung з великим відставанням розмістився на третьому рядку імпровізованого рейтингу.


Роботу чипів також перевірили в режимі стрес-тесту, що складається з 20 послідовних запусків, щоб з’ясувати, як вони поводитимуться під час підвищення температури пристрою. Тут найкращі результати показав Snapdragon 8 Gen 2, забезпечивши максимально стабільну роботу, а Dimensity 9200 став другим. Процесор Exynos знову посів третє місце в списку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ


Підбиваючи підсумки тестування, журналісти зазначили, що в разі популяризації ігор із рейтрейсингом смартфони на Snapdragon 8 Gen 2 можна вважати лідерами в цьому сегменті. На їхню думку, випуск нових версій мобільних платформ поступово поліпшить показники продуктивності і виведе мобільний геймінг на новий рівень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.