На Android з’явилася унікальна функція: керування обличчям

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

У рамках конференції I/O 2024 компанія Google надала розробникам доступ до Project Gameface – спеціального програмного забезпечення для Android-смартфонів і планшетів, яке дозволяє керувати програмами за допомогою виразів обличчя. Вперше Project Gameface представили у 2023 році. Тоді вважалося, що програмне забезпечення працюватиме тільки з іграми, але цього року Google дозволила використовувати софт взагалі в будь-яких програмах.

Реклама

За допомогою технології Project Gameface користувач може керувати своїм гаджетом, не торкаючись пальцями екрану. Наприклад, якщо посміхнутися, станеться натискання, якщо підморгнути правим оком, станеться свайп вгору, підморгнути лівим – свайп вниз. Кількість виразів осіб і те, за що вони відповідатимуть, розробник вибирає сам. Усього Project Gameface підтримує 50 виразів осіб. Всі емоції, що відтворюються, будуть відстежуватися через фронтальну камеру смартфона або планшета і аналізуватися за допомогою ШІ.

Google опублікувала відкритий вихідний код Project Gameface на майданчику GitHub . Розробники додатків вже можуть інтегрувати технологію у свої ігри та програми. Насамперед технологія буде корисна людям з обмеженими можливостями. Наприклад, паралізованим людям не доведеться купувати спеціальні контролери для керування смартфоном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоtheverge.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: