Facebook готовий жертвувати життями людей заради вигоди

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2016 році соцмережа Facebook прийняла меморандум про тактики зростання. Він був написаний Ендрю Босуортом, який на той момент обіймав посаду віце-президента, і його отримали по електронній пошті всі співробітники компанії.

У цьому документі описані способи залучення і утримання користувачів, в тому числі досить агресивні:

Будь-яка робота, спрямована на зростання, виправдана. Усі сумнівні практики імпорту контактів. Всі вправні фрази, які допомагають утримувати людей для пошуку друзів.

Босуорт навіть закликав співробітників Facebook змиритися з тим, що соцмережа може виявитися побічно винною в загибелі людей:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми об’єднуємо людей, і якщо хтось із них буде проявляти недоброзичливість, це погано. Можливо, комусь це буде коштувати життя через цькування. Можливо, хтось загине через теракт, який буде скоординований нашими інструментами. І, тим не менш, ми об’єднуємо людей.

Босуорт заявив виданню BuzzFeed, що не був згоден з тим, про що написав у меморандумі. За його словами, він хотів розповісти про ті проблеми, які є в соцмережі. Зараз він займає в Facebook посаду керівника відділу споживчих апаратних продуктів. Марк Цукерберг сказав, що і він не згоден з тим, що було написано в тому документі, а Босуорта вважає талановитим менеджером, який говорить занадто багато провокаційних речей.

Facebook знаходиться під пильною увагою влади декількох країн після того, як стало відомо, що соцмережа допустила витік даних про 50 мільйонів користувачів, і ця інформація могла використовуватися для маніпуляції суспільною свідомістю і навіть вплинути на результат виборів американського президента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.