Apple MacBook Air 13” та 15” з процесорами Apple M3 офіційно презентовано – подробиці

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple офіційно презентувала оновлені MacBook Air у діагоналях 13 дюймів та 15 дюймів – нові моделі поставляються з платформою Apple M3, але це не єдина їхня відмінність від попередників. Вартість нового покоління стартує з 1099 доларів (на жаль, у базовій конфігурації мова все ще про 8 ГБ оперативної та 256 ГБ внутрішньої пам’яті).

Апаратне забезпечення

За роботу обох моделей відповідальна платформа Apple M3 – тут використовується базовий, не Pro-варіант. Тим не менше, платформа забезпечує на 17 відсотків кращу одноядерну, а також на 21 відсоток кращу багатоядерну продуктивність у порівнянні з попереднім Apple M2. Також слід зазначити, що продуктивність у графічних задачах, порівнюючи з Apple M2, зросла приблизно на 15 відсотків. Окрім цього, Apple зазначають, що нові MacBook Air на M3 “до 13 разів швидші за найшвидший MacBook Air на базі Intel”. Тут слід зазначити, що останній MacBook Air на базі Intel вийшов на початку 2020 року.

Нові MacBook Air 13 та 15 у базовій комплектації, як вже згадувалось, поставляються з 8 ГБ оперативної пам’яті. Цей об’єм можна підняти до 16 ГБ, або одразу до 24 ГБ (кожні наступні 8 ГБ додають +200 доларів США до ціни конфігурації). Так само з внутрішнім сховищем – у базовій конфігурації встановлено 256 ГБ, а далі сховище можна збільшувати до 512 ГБ, 1 ТБ або 2 ТБ (також з кроком +200 доларів, але збільшення з 1 ТБ до 2 ТБ коштує вже +400 доларів).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нові фішки

З нових фішок, про які давно просили користувачі, в першу чергу слід згадати про підтримку двох зовнішніх дисплеїв, коли ноутбук закритий. Ця проблема створювала відчутний дискомфорт користувачам пристроїв на Apple M1 та M2, і викликала чимало дискусій. Також слід згадати про те, що це працює лише у випадку, коли ноутбук закритий – якщо ж він відкритий, підключити можна все ще лише один монітор (тобто, сумарно більше двох екранів усе одно не буде).

Також Apple називають нові MacBook Air “найкращими споживацькими ноутбуками для ШІ”, завдяки новому 16-ядерному Neural Engine. Окрім цього, варто згадати про появу підтримки дуже швидкого Wi-Fi 6E, і на цьому відмінності із попереднім поколінням, по суті, закінчуються.

Ціни та висновки

Новий MacBook Air 13 на базі Apple M3 у конфігурації з 8 ГБ оперативної та 256 ГБ внутрішньої пам’яті можна придбати за ціною від 1099 доларів (у випадку покупки для навчальних цілей за спеціальною акцією від Apple ціна складе 999 доларів). Базова версія MacBook Air 15, яка також має 8 ГБ оперативної пам’яті та 256 ГБ внутрішньої, коштує вже 1299 доларів і, відповідно, від 1199 доларів для навчальних цілей. Також слід згадати, що MacBook Air на Apple M2 тепер стартує з 999 доларів за базову конфігурацію, а MacBook Air на Apple M1, що вийшов ще в кінці 2020-го року і досі продавався, тепер знятий з продажу.

MacBook Air 13” та MacBook Air 15” стали непоганим мінорним оновленням своїх попередників, але не отримали якихось принципових змін як в плані дизайну, так і у функціональних можливостях (окрім появи можливості підключення двох моніторів одночасно, але і тут є неприємне обмеження). Для серйозних задач бажано брати конфігурації з 16 ГБ оперативної пам’яті, і справді переломним моментом стане те покоління, в якому Apple пропонуватимуть за стартовою ціною MacBook Air конфігурацію, що матиме 16 ГБ оперативної пам’яті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.