MediaTek співпрацює з Google для оптимізації Gemini Nano для Dimenstiy 9300 і Dimensity 8300

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

MediaTek, провідна напівпровідникова компанія, оголосила про партнерство з Google з метою покращення можливостей штучного інтелекту (ШІ) у смартфонах на базі її чипсетів Dimensity 9300 та 8300.

Ця співпраця зосереджена на оптимізації Gemini Nano від Google, великої мовної моделі (LLM), розробленої для мобільного використання, для більш ефективного функціонування на цих процесорах MediaTek.

Смартфони часто покладаються на хмарні рішення для виконання складних завдань штучного інтелекту. Оптимізація Gemini Nano для цих чипсетів Dimensity дозволить телефонам обробляти більше ШІ безпосередньо на пристрої.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Такий підхід має низку переваг, зокрема підвищену конфіденційність, покращений протокол безпеки, більшу надійність, зменшену латентність (швидший час відгуку) та можливість працювати навіть з обмеженим інтернет-з’єднанням.

Наразі існує лише кілька смартфонів, оснащених процесорами MediaTek Dimensity 9300 і Dimensity 8300. Перший є преміальною SoC, тому ви знайдете його у флагманських пристроях. Тоді як другий – це чипсет середнього / преміум-рівня середнього класу.

Нижче наведені пристрої, які використовують ці чипсети:

MediaTek і Google також випустять пакет додатків (APK) для Dimensity 8300 і Dimensity 9300, щоб розширити сумісність з Gemini Nano. Це полегшить розробникам та OEM-виробникам розгортання додатків для Gemini Nano.

Тепер, коли MediaTek приєдналася до руху ШІ, потужні функції ШІ Google більше не будуть обмежені кількома обраними сегментами, в яких домінують чіпи від Qualcomm, Samsung і Google.

Крім того, акцент на чипсет Dimensity 8300 означає, що незабаром навіть більш доступні пристрої середнього класу зможуть насолоджуватися передовими можливостями штучного інтелекту на пристрої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.