Коли потрібно ставити смартфон на зарядку, щоб його не зіпсувати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість користувачів з усіх компонентів смартфона найменше люблять акумулятор. Причина проста: незалежно від цінової категорії гаджета заряду батареї навряд чи вистачає на цілий день використання.

Однак мало хто знає, що неправильна зарядка серйозно зменшує термін служби батареї і самого смартфона. Як не нашкодити пристрою?

Коли ставити телефон на зарядку

Є кілька тактик, яких дотримуються різні експерти.
Найпопулярніша – “20-80”. Її сенс полягає в тому, що розряджати смартфон слід не нижче 20% і заряджати до 80%. Але в неї є мінуси. 60% зарядки навряд чи вистачить на цілий день. А ще користувачеві потрібно буде постійно відволікатися, щоб проконтролювати рівень заряду. Для вирішення цієї проблеми можна встановити спеціальний застосунок – він надішле повідомлення, коли рівень зарядки досягне нижньої межі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Існує й інша тактика – “50-70”. Відповідно до неї зарядка акумулятора не повинна опускатися нижче 50% і не повинна підніматися вище 70%. Прихильники цієї теорії кажуть, що вона продовжує термін служби батареї більш ніж удвічі. Але в такому разі користувачеві доведеться кілька разів на день заряджати телефон – це не дуже зручно, якщо поруч немає розетки або док-станції. Також без спеціальних додатків для відстеження рівня зарядки підхід стає неефективним.

Обидві тактики мають свої переваги та недоліки. Вибирайте конкретний метод залежно від своїх потреб і переваг.

Як би там не було, експерти не радять заряджати смартфон до 100% і допускати розрядки до 0%. Це може знизити термін служби акумулятора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.