Почалися продажі PlayStation VR 2. Круто, але дуже дорого

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Продаж нового шолома віртуальної реальності від Sony вже можна в ряді зарубіжних країн. Журналісти та блогери хвалять гарнітуру за технічні характеристики та лають за високу вартість. У США новинку віддають за 550 доларів. 

Усередині шолома PS VR2 встановлені OLED-дисплеї з роздільною здатністю 2000х2040, підтримкою HDR і частотою оновлення 90 і 120 Гц. Кут огляду складає 110°. Рецензенти захоплено відгукуються як про якість збірки самої гарнітури, так і про картинку, яку вона здатна передати. Дехто навіть порівнює зображення з преміальними телевізорами, відзначаючи виняткову глибину чорного кольору. 

Якщо вірити словам журналістів, підключення не викликає складнощів — шолом зручно сидить на голові, а відстань між очима та дисплеєм легко регулюється. Крім того, для позиціонування у приміщенні не потрібна додаткова камера. Гаджет здатний сканувати простір навколо себе, варто просто озирнутися на всі боки. Також можна зберегти налаштування кількох кімнат, на випадок, якщо користувач захоче пограти в іншій квартирі. При повторному підключенні можна буде вибрати потрібний пресет. 

Однією з найцікавіших технологій стало відстеження очей користувачів. Вона використовується у різних сценаріях. Найпростіший – навігація по меню. Гравцеві навіть не треба ворушити головою — перемикати пункти можна поглядом. Найцікавіше використання функції стала обробка ігрової сцени. Максимальний рендеринг текстур відбувається лише у тому випадку, якщо гравець дивиться на них. Все, що потрапляє в зону бічного зору, розмито, але це не впадає в око. Так PS VR 2 знижує навантаження на систему практично без шкоди зображенню. Повідомляється, що на відміну від попередника-шолома, в якому всі ігри виглядали гірше, ніж на великому екрані, новинка зберігає практично вихідне зображення. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ


Однак шолом ніщо – якщо для нього немає ігор. І тут деякі користувачі висловили невдоволення, оскільки підтримки ігор із ПК на даний момент немає. З дня продажу для PS VR2 є близько спеціально створених 30 тайтлів, включаючи спін-офф Horizon Call of the Mountain. На думку журналістів, жоден із проектів і близько не розкриває потенціал шолома, а Horizon хоч і гарний, але на повноцінну гру не тягне. Крім того, ціна за аксесуар дорожча, ніж сама консоль. При такому підході користувачі можуть бути просто морально не готові віддавати кревні 550-600 доларів (залежить від регіону та комплектації), без гарантій того, що будь-коли зможуть пограти у щось, що дійсно стоїть. Залишається сподіватися, що Sony не закине ідею розвитку VR-проектів і технологічний гаджет не піде в небуття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.