WhatsApp безкоштовно запропонує одну з функцій Telegram Premium

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інсайдери виявили в тестовому складанні WhatsApp відразу два нововведення, що готуються до релізу. У «беті» для iOS з’явилася корисна функція, яка зараз доступна в Telegram тільки за підпискою, а збірка програми для Android отримала нововведення для групових чатів.

За даними порталу WABetainfo, тестова версія месенджера для iPhone може конвертувати голосові повідомлення у текст. При цьому механізм перекладу в WhatsApp відрізняється від тієї ж функціональності в Telegram. Мобільний клієнт використовує завантажену в смартфон бібліотеку і не надсилає голосові повідомлення на сервери Google або інші сервіси розпізнавання мовлення.

На поточному етапі функція може не працювати, якщо в аудіозаписі не вдалося розпізнати слова або співрозмовник розмовляє іноземною мовою. Судячи зі скріншоту, вказувати мову, якою складено голосове повідомлення, можна буде вручну.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще одне нововведення засвітилося у збиранні для Android. Це автоматичне сповіщення учасників групового чату про заплановану відеоконференцію. Користувач може встановити заголовок для групового дзвінка, а також вказати його дату та час. У призначену годину WhatsApp нагадає всім учасникам чату про запуск відеозв’язку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.