Названі найнадійніші і жорсткі диски, які не ламаються

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітики з Backblaze в черговий раз сформували звіт, який показує, які накопичувачі, що використовуються в компанії, найнадійніші.

Загалом у статистику потрапив 230 921 жорсткий диск. На сьогоднішній день це одна з найбільш вражаючих добірок, доступних широкому загалу.

Не менш цікавими та корисними представлені дані робить і те, що Backblaze використовує HDD різних виробників та різного об’єму.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як можна зрозуміти з таблиці вище, загальний показник частоти відмов варіюється від 0 до 5,7%. При цьому є в ній і одна модель, яка має нульовий показник відмови.

Важливо, що таких накопичувачів у самої Backblaze всього 79 штук, а середній вік ледве перевищує рік, але треба розуміти, що нуль є нуль.

Також приємно здивували в плані стійкості до відмови накопичувачі WD і майже всі, крім однієї, моделі Hitachi.

Якщо ж говорити про статистику в залежності від об’єму, то якоїсь сильної кореляції немає. Але найгірше себе показали моделі об’ємом 10 ТБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.