Названо 5 причин не оновлювати Android на телефоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Встановлення оновлень дозволяє довше залишатися актуальним і додає корисні функції. Разом з тим апдейти несуть із собою цілу низку проблем, що змушують якщо не відмовитися від оновлення ПЗ , то як мінімум відкласти завантаження останньої версії прошивки .

Телефон гальмує після оновлення

На відміну від iOS, операційна система Android поставляється на тисячі моделей смартфонів, кожна з яких відрізняється своїми характеристиками. Адаптувати програмне забезпечення розробникам вдається не відразу, а тому після виходу поновлення багато користувачів стикаються з глюками прошивки та іншими проблемами.

Зрозуміло, вони можуть бути усунені у майбутньому, коли розробник випустить невеликий апдейт із виправленням помилок. Але до цього моменту ви не зможете насолодитися фішками свіжого Android і сумуватимете за попередньою версією, оскільки вона хоч і була менш функціональною, але працювала набагато стабільніше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Закінчилась пам’ять на телефоні

Щоб оновити Android на телефоні , необхідно переконатися у наявності достатньої кількості місця на накопичувачі. Якщо його мало (менше 10 ГБ), ви можете скористатися засобами очищення, але в будь-якому випадку після встановлення апдейта пам’яті стане менше. Справа в тому, що з кожним оновленням сама операційна система займає більше місця . Якщо ще виробник типу Xiaomi зверху накочує власну оболонку, то розмір зайнятого за умовчанням простору становить 25-30 ГБ.

Власник смартфона, у якого 64 ГБ пам’яті, а половину місця займає прошивка, зазнаватиме маси незручностей при його експлуатації. Заблокується установка програм через нестачу пам’яті, а ще доведеться поміряти свій запал у плані завантаження файлів і зйомки на камеру. Чому нова прошивка важить більше? По-перше, тому що розробники додають функції та анімації, яких не було раніше. По-друге, тому що нерідко після встановлення апдейта у внутрішній пам’яті залишається стара версія ОС, що з’їдає вільний простір.

Телефон повільно працює

Додавання нових функцій – це не тільки збільшення місця на накопичувачі, але і підвищення вимог до смартфону . Якщо ви користуєтесь бюджетним апаратом, то як би розробники не нахвалювали оптимізацію свіжої прошивки, з кожним наступним поколінням ПЗ пристрій завжди працюватиме повільніше. І справа тут не в багах, пов’язаних з наявністю великої кількості гаджетів на Android , які неможливо відразу адаптувати, а саме з ефектами та функціональністю операційної системи.

Якщо ви відчуваєте, що ваш смартфон працює повільно , варто відмовитися від установки оновлення Android. Швидше за все, після апдейту він гальмуватиме ще сильніше. А для вирішення поточних проблем зі швидкодією скористайтесьнашими рекомендаціям, які допоможуть вичавити максимум із телефону.

Додаток не підтримується

Спори про те, чи потрібно оновлювати Андроїд на телефоні , ведуться не перший рік. Як основний аргумент за встановлення апдейтів нерідко наводиться можливість встановлювати нові додатки і оновлювати наявні, оскільки згодом розробники софту перестають підтримувати застарілі версії Android . Однак, якщо ви уважно вивчите системні вимоги програм з Google Play, то виявите, що переважна більшість сучасних ігор та утиліт працює на пристроях з Android 7 (2016 рік випуску), а деякі з них добре почуваються навіть на Android 4.4.

Оскільки люди змінюють смартфон раз на 2-3 роки, оновлювати Андроїд заради доступу до свіжих ігор та програм немає жодного сенсу. Навпаки, якщо розробник утиліти довго не займався їй, на пристрої з останньою версією прошивки може працювати нестабільно. Попередження про це часто з’являється під час запуску старих програм на смартфоні .

Телефон швидко розряджається

Головна причина, що змушує людину купувати нову модель мобільного пристрою, полягає в тому, що старий смартфон швидко розряджається . Але відбувається це не тільки через підвищене споживання ресурсів програмами, а й внаслідок встановлення оновлень прошивки.

Згадайте, раніше я вже казав, що кожна нова версія ОС містить нові функції та анімації, які навантажують процесор. Йому доводиться працювати на підвищених оборотах, а це безпосередньо позначається на заряді акумулятора .

Втім, вплив оновлень на те, що телефон швидко розряджається , не такий більше, як, наприклад, знос батареї . Тому рано чи пізно вам все одно доведеться взяти замість старого пристрою новий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.