Ваші дорогі MacBook застаріли – представлений процесор Apple M2

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні Apple таки представила нове покоління фірмового чіпа M1 – M2.

Чіп виготовлений за 5-нм техпроцесом, у ньому налічує 20 млрд транзисторів. Сам кристал у M2 став більшим. Пропускна здатність пам’яті тепер становить 100 ГБ/с (на 50% більше, ніж було). Процесор є 10-ядерним.

Що ж до продуктивності, то приріст становив 18% проти M1. Якщо порівнювати з 10-ядерним мобільним чіпом не від Apple, то M2 у 1,9 рази швидше. Щодо графіки приріст склав 35%, якщо порівнювати з першим поколінням фірмових чіпсетів Apple.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple стверджує, що 10-ядерний чіп M2 може конкурувати з високопродуктивними процесорами для ноутбуків, забезпечуючи 90% продуктивності 12-ядерної моделі Intel, але споживаючи лише чверть енергії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.