У браузері Edge з’явився вбудований VPN-сервіс

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новий сервіс Microsoft Edge Secure Network став альтернативою стороннім VPN для шифрування трафіку та приховування свого розташування. Його вже можна випробувати в дії при використанні Dev-складання Edge – правда, з деякими обмеженнями.

За заявою розробників, при включенні нової функції трафік у Microsoft Edge перенаправляється через зашифрований тунель, створюючи безпечне з’єднання навіть при використанні незахищеної URL-адреси, що починається з HTTP. Це дозволяє уникнути відстеження за допомогою трекерів. Крім того, браузер змінює дані про IP-адресу та розташування на близькі до регіональних, але не відповідні фактичним.

Наразі фірмовий сервіс доступний лише у тестовому складання Edge на каналі Dev та надає 1 ГБ трафіку на місяць. Особисті дані під час використання VPN браузер очищає кожні 25 годин. Варто відзначити, що функція активується тільки при вході в обліковий запис Microsoft, до якої, зважаючи на все, прив’язується «лічильник». Відомо, що новий сервіс працює на базі платформи Cloudflare.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що пізніше компанія представить комерційну версію Microsoft Secure Edge Network з кількома тарифами для різних обсягів трафіку, але дата її появи в стабільній версії браузера поки що невідома.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.