Windows 11 почне позначати комп’ютери без підтримки ШІ спеціальним водяним знаком

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft оновила системні вимоги для майбутнього релізу Windows 11, версії 24H2, що очікується у вересні або жовтні 2024 року.

Апдейт буде наповнений функціями, які використовують штучний інтелект, що вимагатиме підтримки певних інструкцій процесора.

Спочатку передбачалося, що обов’язкова лише підтримка інструкції PopCnt, однак останні зміни коду вказують на включення SSE4.2 до обов’язкових інструкцій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Старі процесори без цих інструкцій не можуть завантажити Windows 11 24H2 навіть за допомогою обхідних методів, що працюють у поточній версії системи.

Одна з очікуваних функцій, що активно використовують ШІ в Windows 11 – це AI File Explorer, відомий також як Advanced Copilot. Це оновлена ​​сучасна версія Cortana, додатка, скасованого в серпні минулого року.

Користувач Twitter під ніком Albacore виявив частину коду, що відповідає за відображення попередження на системах, які не відповідають вимогам. Це буде схоже на повідомлення про відсутність підтримки PopCnt або водяний знак невідповідності системним вимогам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.