Головна Програми Microsoft в новій версії Windows ускладнить вибір браузера за замовчуванням

Microsoft в новій версії Windows ускладнить вибір браузера за замовчуванням

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
У новій версії операційної системи Windows 11 Microsoft ускладнить процес вибору браузера за замовчуванням.

Про це повідомляє The Verge.

Таке рішення спричинило критику серед конкурентів, таких як Opera, Mozila і Vivaldi.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як і раніше, при встановленні нового браузера і при його першому відкритті з’являється вікно з можливістю призначити його браузером за замовчуванням. Однак, якщо проігнорувати це повідомлення, то другої можливості у користувача вже не буде

“Нас все більше турбує тенденція в Windows. Починаючи з Windows 10, користувачам доводилося робити додаткові та непотрібні кроки для встановлення й збереження налаштувань браузера за замовчуванням. Ці перешкоди в кращому разі спантеличують і, здається, створені для того, щоб скасувати вибір користувача на користь стороннього браузера”, – заявила Селена Декельманн, старший віцепрезидент Firefox.

Таким чином Microsoft намагається просувати власний браузер Edge, який є браузером за замовчуванням у нових версіях Windows.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: