Для покращення помічника Siri Apple купує стартап

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще одним кроком для покращення програмного забезпечення штучного інтелекту стала покупка компанією Apple стартапу машинного навчання Inductiv Inc.

Інженерна компанія, що розміщується в Ватерлоо, Онтаріо, яка була заснована на Inductiv, в останні тижні приєдналась до Apple, щоб працювати над Siri. В Apple підтвердили угоду, також повідомили про те, що компанія час від часу купує невеликі технологічні компанії без обговорення цілей та планів.

Раніше компанією Inductiv було розроблено технологію, що використовує штучний інтелект для автоматизації завдань, виявлення та виправлення помилок в даних. Наявність великої кількості інформації важлива для машинного навчання, популярного та потужного типу AI, який допомагає програмному забезпеченню ставати краще без значного втручання людини. Ця робота відноситься до категорії data science, ключовому елементу більш широкої стратегії машинного навчання Apple.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанією в 2018 році було залучено декілька інженерів із Silicon Valley Data Science, консалтингової фірми, що працює в цій сфері. Виконавчий директор Apple Джон Джанандреа, який відповідає за Siri та машинне навчання, обновляє базову технологію, що входить в Siri digital assistant та інші продукти з живлення від AI.

Компанія Inductiv була заснована спільно з професорами із Стенфордського університету, унівеситету Ватерлоо та Вінсконсинського університету в Медісоні. Крістофер Ре, професор зі Стенфорда, раніше співзасновник другої компанії AI, Lattice Data, що була куплена Apple в 2017 році. Невідомо, чи приєднався Ре та інші співзасновники Inductiv до Apple.

Apple за останні роки купив декілька інших компаній в області штучного інтелекту та передачі даних. Для підвищення розпізнання мови в Siri було куплено Voysis, популярний додаток iPhone weather Dark Sky та стартап віртуальної реальності NextVR.

Рашіне ми повідомляли про те, що Google додав можливість підтверджувати оплату голосом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.