iPhone 15 і 15 Plus виявилися менш популярними серед покупців цього року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Моделі iPhone 15 Pro стали найпопулярнішими смартфонами Apple в США в першому кварталі цього року, згідно з останнім звітом Consumer Intelligence Research Partners (CIRP).

На долю iPhone 15 Pro та Pro Max припало 22% і 23% усіх iPhone, проданих у першому кварталі 2024 року, що в сукупності становить 45%. iPhone 15 Plus отримав 9% від загальної кількості проданих iPhone, а iPhone 15 та iPhone 14 посіли третє місце за популярністю, отримавши по 14% від загального числа.

Частка iPhone 15 Pro та Pro Max практично не змінилася в порівнянні з iPhone 14 Pro та Pro Max у тому ж кварталі рік тому. Проте продаж базової моделі iPhone 15 знизився в порівнянні з минулим роком.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навпаки, у першому кварталі 2023 року частка iPhone 14 у загальній кількості проданих iPhone була на 7% вищою і становила 75%. Відсоткове співвідношення говорить про те, що iPhone 14 та iPhone 14 Plus були популярнішими, ніж iPhone 15 та iPhone 15 Plus в аналогічному кварталі попереднього року.

Минулого тижня аналітична компанія опублікувала звіт, згідно з яким кількість нових активацій iPhone впала до мінімуму, який не спостерігався на американському ринку смартфонів протягом останніх шести років.

За даними CIRP, частка нових активацій iPhone за останній рік впала з 40 до 33%, що говорить про те, що Apple відходить від вищої частки ринку, якою вона користувалася в попередні роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОcirpapple.substack.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.