Яким буде новий MacBook Air з чіпом M4 та нейромережевими функціями

Яким буде новий MacBook Air з чіпом M4 та нейромережевими функціями
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки Apple продовжує активно працювати над впровадженням нового покоління чіпів M4 з нейромережевими можливостями, ми зібрали всі інсайди щодо майбутнього MacBook Air.

Почнімо з того, що сам чіп Apple Silicon M4 може дебютувати вже наступного тижня в iPad Pro, а в червні його можуть отримати Mac mini та Mac Studio. За даними Bloomberg перші ноутбуки на M4 вийдуть восени – це будуть MacBook Pro.

Анонсу MacBook Air доведеться чекати до наступної весни, оскільки оновлені 13- та 15-дюймові «Ейри» з чіпами M3 вийшли лише у березні 2024 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Журналіст Bloomberg Марк Гурман упевнений, що основний ухил у чіпі M4 буде зроблено на розвиток Neural Engine для роботи функцій штучного інтелекту. Очікується, що новий чіпсет запропонує більше ядер Neural Engine, ніж у поточному M3 (16 ядер). Також варто відзначити, що MacBook Air поставлятиметься з базовими чіпами M4. Конфігурацій з M4 Pro, M4 Max та M4 Ultra чекати не варто.

Цілком можливо, що Apple запропонує дві версії базового M4 з різницею в кількості ядер графічного процесора. При цьому особливого приросту продуктивності M4 не буде, оскільки його побудують за 3-нм техпроцесу, як і M3.

У плані дизайну теж жодних змін не очікується, оскільки Apple освіжила екстер’єр MacBook Air у 2022 році. Розміри також залишаться незмінними.

За словами Марка Гурмана, новий MacBook Air з чіпом M4 варто чекати у проміжку між березнем та червнем 2025 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОmacrumors.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.