Україна і Японія розвиватимуть взаємодію з протидії гібридним загрозам та кібератакам

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Україна і Японія зацікавлені у розвитку співпраці у сфері кібербезпеки та продовженні безпекового діалогу з протидії гібридним загрозам та кібератакам.

Про це повідомляє пресслужба МЗС за результатами зустрічі міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з послом Японії в Україні Такаші Кураі у рамках «Тижня Азії».

«Співрозмовники відзначили обопільну зацікавленість у розвитку співробітництва у сфері кібербезпеки та продовженні безпекового діалогу з наголосом на протидії гібридним загрозам», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Кулеба позитивно оцінив значний досвід Японії у стримуванні поширення COVID-19 та висловив сподівання на плідну співпрацю у боротьбі з вірусом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Особливу увагу співрозмовники приділили спробам окремих країн використовувати пандемію в політичних цілях. Йдеться про заклики до послаблення, начебто з гуманітарних міркувань, санкцій, які не мають жодного стосунку до протидії COVID-19.

“Ми розуміємо логіку. Спочатку заклики до послаблення взагалі всіх санкцій у світі через пандемію, а потім спроби зняти конкретні санкції, які жодним чином з нею не пов’язані. Ми категорично проти цього”, – підкреслив глава МЗС.

Він подякував японській стороні за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, економічну допомогу у проведенні реформ та відновленні Сходу України.

Як поінформували в МЗС, за результатами 2019 року обсяг торгівлі товарами між Україною та Японією становив 1 млрд 212,68 млн дол. США. У порівнянні з 2018 роком він зріс на 25,1%.

З часу встановлення дипломатичних відносин Японія надала Україні допомогу у понад 3,2 млрд дол. США у формі пільгових кредитів, технічної та грантової допомоги. Зокрема, за рахунок пільгового кредиту японської сторони було проведено реконструкцію терміналу «D» Міжнародного аеропорту «Бориспіль».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.