Великобританія планує впровадити єдиний стандарт зарядки для гаджетів, імовірно це буде USB-C

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Влада Великобританії розпочала консультації щодо необхідності прийняття в країні загального стандарту для зарядки електричних пристроїв. Також розглядається питання, чи має цей стандарт співпадати з роз’ємом USB-C, прийнятим у ЄС. Управління з безпеки та стандартів продукції Міністерства бізнесу та торгівлі Великобританії звернулося із закликом до виробників, імпортерів, дистриб’юторів та торгових асоціацій, поділитися думками з цього приводу.

Реклама

Як пише видання The Register, раніше ЄС уже позначив USB-C як свій стандарт для заряджання персональних пристроїв у всіх 27 державах-членах, як і Індія — другий за величиною ринок смартфонів у світі. Прийняття USB-C як стандарт зарядки також обговорюється в США. Навіть Apple неохоче, але прийняла USB-C як стандарт для всіх своїх пристроїв.

За оцінками The Register, ймовірність того, що виробники пристроїв будуть готові випускати спеціальні версії своїх продуктів, щоб задовольнити потреби саме британських споживачів, дуже сумнівна, якщо уряд країни все ж таки відмовиться від прийняття USB-C як стандарт.

У своїй заяві британське відомство також вказує на останні розробки в галузі технологій провідної зарядки та міжнародні стандарти, що розвиваються, які надають можливість скоротити електронні відходи та принести користь споживачам. Зазначається, що стандартизований зарядний пристрій для смартфонів та подібних гаджетів дозволить скоротити кількість зарядних пристроїв.

«Ми вважаємо, що запровадження стандартизованих вимог до зарядних пристроїв для певних портативних електричних/електронних пристроїв по всій Великій Британії потенційно допомогло б підприємствам і принесло б користь споживачам та навколишньому середовищу. Ми збираємо думки виробників, імпортерів, дистриб’юторів та торгових асоціацій щодо того, чи буде це корисно, і якщо так, то чи має стандарт ґрунтуватися на USB-C, як це було прийнято в ЄС», — йдеться у заяві Управління з безпеки продукції та стандартів Великої Британії.

Ключовою метою ініціативи є вивчення потенційних наслідків запровадження нових заходів щодо зарядних пристроїв. Відомство хоче отримати зворотний зв’язок про потенційні проблеми та практичні аспекти наявності загального зарядного пристрою на основі USB-C. У тій же заяві регулятор зазначає, що наявність USB-C як загальний зарядний порт має означати, що один зарядний пристрій буде працювати для декількох пристроїв. Це також може дозволити виробникам “відокремити” продаж зарядних пристроїв від основних продуктів. Іншими словами, споживачі матимуть можливість купувати нові пристрої без зарядки, якщо, наприклад, вони вже мають.

Управління з безпеки та стандартів продукції визнало, що «виробники, ймовірно, приймуть аналогічний підхід до Директиви ЄС про єдиний зарядний пристрій для всієї Великобританії на добровільній основі, щоб уникнути складності ланцюжка поставок», і зробило висновок: «В результаті порт зарядки USB-C, мабуть, стане галузевим стандартом». І додав: «Уряд вважає, що це потенційно допоможе підприємствам забезпечити споживчі та екологічні переваги, якщо ми ухвалимо еквівалентне рішення для зарядних пристроїв по всій Великій Британії. Але спочатку ми зберемо всі необхідні факти, щоб краще зрозуміти очікувані наслідки цього рішення».

Збір відгуків, фактів та думок проводиться з 9 жовтня до 4 грудня. Інформація збирається у всіх зацікавлених осіб як опитування.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ