Режисер фільму «Я, робот» звинуватив Ілона Маска у крадіжці ідей

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

У рамках величезної презентації минулого тижня на майданчику Warner Bros. у Бербанку компанія Tesla показала роботизоване таксі Cybercab, пасажирський фургон Robovan, а також останню версію людиноподібного робота Optimus. Спочатку презентація нових продуктів викликала великий ажіотаж у соціальних мережах. Однак незабаром похвала перетворилася на глузування, оскільки Tesla і, зокрема, її голову Ілона Маска (Elon Musk) стали підозрювати у плагіаті.

Реклама

Що ще відомо

Користувачі відзначили подібність дизайну представлених пристроїв з естетикою пристроїв з кінострічки “Я, робот” режисера Алекса Пройаса (Alex Proyas) з Віллом Смітом (Will Smith) у головній ролі, пише The Hollywood Reporter. Масла у вогонь підкинув той факт, що Tesla охрестила захід «Ми, робот», що відповідає назві збірки оповідань фантаста Айзека Азімова 1950 року, на якій засновано фільм.

Optimus, універсальний робот-гуманоїд, який отримав свою назву від персонажа «Трансформерів», справді має схожість із роботами NS5 з фільму «Я, робот». Але саме той факт, що представлений безпілотний пасажирський мікроавтобус Robovan, схожий на зменшену копію машини для перевезення роботів у фільмі, а також безпілотне таксі Robotaxi, що має схожість з футуристичною Audi RSQ з того ж фільму, спричинив жорстокі глузування в соціальних мережах і навіть реакції від самого Пройаса до соцмережі X.

Фото: X / @ TheTeslaLife

“Гей, Ілон, а ти б не міг повернути мені мій дизайн, будь ласка?” — заявив режисер у соцмережі, додавши до свого повідомлення зображення з кадрами з фільму та новими моделями Tesla.

Режисер Метт Грейнджер (Matt Granger), який працював асистентом Пройаса на зйомках фільму “Я, робот”, написав: “Я теж хочу сказати Ілону та його повній відсутності креативності – пішов ти!”

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ