Функція Play Protect на Android отримала оновлення, яке працює в режимі реального часу для боротьби з фінансовим шахрайством

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

З моменту свого запуску Google Play Protect сканує встановлені додатки на наявність шкідливого програмного забезпечення, проте це все ще не гарантує, що банківські додатки користувачів на 100% безпечні. Хакерам достатньо отримати доступ до одноразового пароля (OTP), який користувачі отримують через SMS, ввести правильний код підтвердження, і вони можуть легко отримати доступ до банківського рахунку жертви.

Реклама

Play Protect тепер перевірятиме дозволи, які вимагає додаток, і які найчастіше зловживають хакери: RECEIVE_SMS, READ_SMS, BIND_Notifications та Accessibility. Це абсолютно новий функціонал, який Google відкрив для Play Protect. З цими дозволами хакери можуть переглядати вхідні SMS-повідомлення та сповіщення, а з дозволом “Доступність” вони навіть можуть використовувати пристрій без відома користувача.

Оскільки цей функціонал був розроблений у співпраці з Cyber Security of Singapore, Google поки що робить його доступним лише в Сінгапурі. Користувачі в Сінгапурі будуть першими, хто отримає цей інструмент запобігання шахрайству від Google. Це нова функція від Google, яка завжди стежить за тим, що програми роблять у фоновому режимі щодо дозволів.

Google заявляє, що це дозволяє користувачам безпечно користуватися банківськими додатками. Захист від шахрайства Play Protect спрацьовує, коли користувачі встановлюють сторонні додатки, наприклад, APK-файл, завантажений з інтернету. Якщо додаток запитує всі 4 дозволи, користувачеві буде надано звіт.

Перевірка цих чотирьох дозволів є дуже розумним кроком: RECEIVE_SMS, READ_SMS, BIND_Notifications і Accessibility. Це не дозволяє хакерам шпигувати за SMS та сповіщеннями, що надходять на телефон користувача, тим самим обмежуючи дані користувачів, що передаються додатку, щоб хакери не могли отримати доступ до банківського рахунку користувача.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоGIZMOCHINA

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: