Apple додала останні iPod nano і iPod shuffle до списку застарілих пристроїв

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Apple офіційно додала останні моделі iPod nano та iPod shuffle до списку застарілих пристроїв, ознаменувавши тим самим кінець цілої доби цих популярних плеєрів.

Реклама

Детальніше про iPod

У 2015 році Apple представила оновлені версії iPod nano сьомого покоління та iPod shuffle четвертого покоління з новими кольорами. Проте вже у 2017 році компанія повністю припинила виробництво та продаж цих пристроїв. Тепер, через сім років з моменту їх зняття з продажу, ці моделі вважаються застарілими.

Згідно з політикою Apple, пристрій визнається застарілим, якщо з його закінчення продажів минуло понад сім років. Це також означає, що такі пристрої більше не підлягають ремонту у фірмових магазинах Apple або авторизованих сервісних провайдерів, за винятком рідкісних випадків, таких як заміна акумуляторів для MacBook, що можливо протягом десяти років після припинення продажів.

Крім того, до списку застарілих пристроїв було додано iPhone 6. Раніше, у квітні, старшій версії цієї моделі — iPhone 6 Plus — вже було надано статус застарілої, проте стандартна версія iPhone 6 залишалася доступною у деяких реселерів в окремих країнах, і лише зараз отримала цей статус.

Крім цього, Apple перенесла кілька пристроїв до категорії «вінтажних». До них увійшли 12-дюймовий MacBook 2017 року випуску та iPad шостого покоління. Такі пристрої вважаються вінтажними, якщо з моменту їх зняття з продажу минуло понад п’ять років. Apple може запропонувати ремонт таких пристроїв, але за наявності необхідних запчастин.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоMacRumors

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ