Головна Смартфони Не купуйте швидку зарядку Samsung для нових телефонів. І ось чому

Не купуйте швидку зарядку Samsung для нових телефонів. І ось чому

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Швидка зарядка є чи не найкориснішою функцією телефонів. Нехай вони не можуть працювати дуже довго, але нехай хоча б швидко заряджаються. Китайські моделі телефонів привчили нас до того, що можна зарядити телефон на 100% лише за 25-30 хвилин. Деякі перспективні розробки взагалі обіцяють зарядку за 8-10 хвилин. Тільки уявіть, що ви заварили чай, а за цей час телефон повністю зарядився. Samsung пропонує своє бачення швидкої зарядки і нехай воно не таке швидке, як у китайських виробників, але його швидкості все одно вистачає. Впевнені? Виявляється, це не так, і обіцянка швидше заряджати нові S22 від потужнішої зарядки виявилися черговим перебільшенням.

Швидка зарядка Samsung

Galaxy S22 Ultra, як і його попередник, поставляється без зарядного пристрою. Багато користувачів це влаштує, якщо вони вже мають стандартний блок Samsung потужністю 25 Вт. Але цього року S22 Ultra пропонується з можливістю швидкого заряджання потужністю 45 Вт. Вона коштує дорожче за звичайний зарядник, який у багатьох вже є. Хлопці з Sammobile вирішили перевірити, наскільки швидше заряджається телефон тим чи іншим способом, і результат вийшов дуже дивним. Скажімо так, багато хто після нього точно відмовляться від покупки швидкої зарядки на 45 Вт, яка коштує 999 грн. Для порівняння: звичайні блоки живлення на 25 Вт у тому ж магазині Samsung можна купити всього за 499 грн.

Фахівці протестували флагманський телефон, порівнявши його можливості заряджання з адаптером на 45 Вт зі швидкістю заряджання стандартним зарядником на 25 Вт після заяви Samsung. Компанія стверджувала, що заряджання потужністю 45 Вт при використанні з S22+ та S22 Ultra може зарядити їх батареї до 50% менш ніж за 20 хвилин . Передбачається, що компанія внесла деякі покращення в систему зарядки та в самі батареї порівняно з попередніми флагманами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наскільки швидка зарядка швидше звичайної

Як видно з відео тесту вище, хоча 45 Вт дійсно швидше, різниця між ним та 25 Вт незначна. S22 Ultra заряджається до 45% за допомогою зарядного пристрою на 45 Вт за 20 хвилин. З удвічі дешевшим адаптером живлення за цей час вдається набрати 39% . Як бачимо, різниця у швидкості становить менше 6%, а смартфон за 20 хвилин за будь-якої зарядки не доходить до половини ємності батареї.

Ця різниця залишається більш менш постійною, коли заряд досягає 100%, при цьому зарядка з використанням блоку потужністю 45 Вт відбувається всього на 4 хвилини швидше, ніж з аналогом на 25 Вт, який, нагадаю, коштує більш ніж в два рази дешевше .

Чи варто купувати швидку зарядку

Результати тестування наочно демонструють, що в цьому випадку покупка дорожчої зарядки не має жодного сенсу . Найпростіше заряджати телефон тим адаптером, який залишився від попереднього телефону, або купити той, потужність якого становить 25 Вт. За такої ціни телефону економія вийде не дуже критичною, але точно буде.

Якби Samsung пропонувала з Galaxy S22 Plus та Galaxy S22 Ultra зарядник на 45 Вт у комплекті, ним можна було б користуватися, хай і небагато, але виграючи у швидкості зарядки. У тій ситуації, яка є зараз, рада більш ніж однозначна — не варто купувати дорожчий зарядний пристрій .

При цьому я, як і раніше, закликаю купувати оригінальні аксесуари або ті, що випущені відомими брендами. Навіть якщо ви хочете купити зарядний пристрій для телефону на AliExpress , все одно варто вибирати не найдешевше і віддавати перевагу іменитим брендам, які мають свої магазини, великий модельний ряд продукції та багато позитивних відгуків. Щоправда, в цьому випадку вони будуть не набагато дешевше оригінальних рішень. Зате телефон буде в безпеці і батарея не вийде з експлуатації раніше часу.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: