Samsung представила перший створений за допомогою ШІ мобільний 3-нм процесор

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung представила мобільний процесор – перший в історії, створений за допомогою штучного інтелекту. У співпраці з Synopsys вони використовували набір інструментів на базі ШІ для оптимізації всього процесу проектування, від архітектури чіпа до верифікації та тестування.

Така співпраця з ШІ значно скорочує час розробки та дає свої плоди, зазначають у компанії. Новий 3-нм чіп Samsung може похвалитися збільшенням частоти процесора на 300 МГц та зниженням енергоспоживання на 10% – все це завдяки оптимізаціям за допомогою штучного інтелекту, таким як компонування та стратегії тактування.

Хоча подробиць поки що мало, припущення говорять про те, що в чіпі використовується друге покоління 3-нм техпроцесу Samsung (SF3) для підвищення продуктивності та ефективності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОtechspot.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.