Samsung Galaxy S26 може отримати SoC наступного покоління з GPU власної розробки компанії

Samsung Galaxy S26 може отримати SoC наступного покоління з GPU власної розробки компанії
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Південнокорейський виробничий гігант може відмовитися від співпраці з AMD при випуску своїх майбутніх продуктів, віддавши перевагу власним розробкам, пише сайт Neowin, посилаючись на повідомлення інформатора Роланда Квандта, що заслуговує на довіру, в соціальній мережі X.

Фахівець зазначає, що у флагманських смартфонах Samsung серії Galaxy S25, вихід яких запланований на наступний рік, використовуватиметься платформа Exynos, до складу якої входять графічні процесори, розроблені фахівцями компанії у співпраці з AMD, але вже 2026 року південнокорейський гігант може перейти на свою SoC топового рівня, оснащену GPU, створеним власними інженерами.

Поки не відомо, чи збереже новітня платформа Samsung колишня назва Exynos, що непогано зарекомендувала себе в минулому, або маркетологами компанії буде запропоновано інший варіант, який і стане новим брендом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На даний момент Samsung широко використовує SoC Exynos з графічним процесором Xclipse та платформу Qualcomm Snapdragon 8 для своїх мобільних пристроїв – цього року компанія планує представити новітні смартфони Galaxy Z Flip 6 та Galaxy Z Fold 6, а наступного року мають вийти моделі серії .

Якщо дані інформатора виявляться вірними, вже в 2026 році південнокорейська компанія може представити нові модифікації Galaxy S26, оснащені як власними SoC, так і Snapdragon 8.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.