Захист смартфона від падінь і води: Який чохол обрати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Особливо на дорогому смартфоні дратує пошкодження дисплея і води. Наприклад, якщо ви самі спричинили поломку внаслідок падіння, гарантія зазвичай не поширюється – і вам доведеться оплачувати ремонт самостійно. Щоб знизити ймовірність пошкодження, ви можете використовувати чохол. Однак чохли забезпечують різний ступінь захисту.

Коли чохол захищає від падінь

Щоб чохол зменшував імовірність поломки дисплея під час падіння, він має поглинати удари. Відповідно, вам слід шукати чохол із так званими бамперами. Найчастіше це чохли із силікону. Однак візуально у них є недолік, який полягає в тому, що вони виходять відносно широкими. Позитивний побічний ефект товстих чохлів: поверхня здебільшого зручна для захоплення, і ви можете тримати телефон у руці надійніше. Це особливо зручно для пристроїв зі слизькою скляною задньою панеллю.

Також рекомендується, щоб чохол трохи виступав за межі дисплея. При падінні мобільного телефону екраном вниз на підлогу екран зазвичай не стикається безпосередньо і, можливо, витримає падіння неушкодженим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Особливо, якщо ваш смартфон незручно падає на підлогу, але навіть товстий і амортизуючий чохол не завжди може запобігти пошкодженню. Крім того, з деякими широкими чохлами буде складніше працювати з бічними кнопками.

Чи варто купувати водонепроникний зовнішній чохол?

Якщо ви хочете якомога краще захистити свій смартфон, ви також можете придбати чохол для зовнішнього використання. Однак зазвичай вони виходять ще більш громіздкими. Але деякі моделі також захищають пристрій від води для цього. Навіть із водонепроникними смартфонами про це варто подумати. Тим паче, що вам не потрібно чекати, поки порт USB або Lightning знову висохне після занурення у воду.

З іншого боку, з деякими зовнішніми чохлами може статися так, що ви не зможете користуватися кнопками так само легко, як раніше. Крім того, чохли, особливо для великих смартфонів, роблять їх ще ширшими і, можливо, вже не так добре лежать у руці.

Переваги тонкого чохла

З іншого боку, тонкі чохли без виступаючих країв мало захищають від падінь. Їх слід розуміти радше як косметичний аксесуар. Але з правильною поверхнею ви також можете зробити так, щоб ваш смартфон краще і надійніше лежав у руці, і тим самим знизити ймовірність того, що пристрій вислизне у вас із пальців.

Складаний чохол для захисту від подряпин

У продажу є складні чохли для більшості смартфонів. Зазвичай вони зроблені зі шкіри та закривають дисплей. Хоча вони зазвичай забезпечують лише невеликий захист від ушкоджень під час падіння, на них варто зважати, особливо якщо ви часто носите мобільний телефон у кишені штанів: відкидний чохол закриває екран, запобігаючи появі подряпин. Наприклад, якщо ваш ключ і смартфон знаходяться в одній кишені. Навіть топові моделі зі стійким до подряпин склом Gorilla Glass з часом можуть отримати мікроподряпини від монет і ключів. Складаний чохол знижує ймовірність цього.

Чохол і бронескло

У деяких випадках броньоване скло, яке може бути встановлено на дисплеї, відіграє роль у виборі відповідного чохла. Якщо чохол розрахований на поглинання ударів, а також закриває краї лицьового боку, ви можете зняти додаткове захисне скло по краях з лицьового боку.

Підбиття підсумків

  • Амортизуючі силіконові чохли і зовнішні чохли забезпечують найкращий захист від падінь
  • Зовнішні чохли можуть додатково зробити ваш мобільний телефон водонепроникним. Однак вони зазвичай дуже громіздкі та негативно впливають на керованість
  • Тонкі чохли збільшують зчеплення, але не забезпечують достатнього захисту
  • Складні чохли зазвичай не є ефективним захистом від падінь. Але для цього вони захищають дисплей від подряпин. Наприклад, поки мобільний телефон перебуває в кишені штанів
  • Якщо чохли закривають краї лицьового боку, це може спричинити проблеми з бронесклом. Про це слід пам’ятати під час вибору чохла

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.