Колишні дослідники Apple заснували стартап захисту iOS-пристроїв

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Двоє колишніх співробітників Apple, які працювали на компанію як дослідники кібербезпеки, заснували свій власний стартап. Компанія отримала назву DoubleYou та покликана допомогти творцям продуктів для кібербезпеки захистити iOS-пристрої та комп’ютери Mac.

Стартап був заснований Патріком Вордлом та Михайлом Сосонкіним. Вордл працював в Агентстві національної безпеки США з 2006 по 2008 рік, а потім став незалежним дослідником безпеки, який спеціалізується на macOS. Сосонкін, навпаки, працював у команді безпеки Apple з 2019 по 2021 рік.

Вони вважають себе «давніми друзями», які мають великі знання в галузі безпеки на платформах Apple. В інтерв’ю порталу TechCrunch дослідники розповіли, що ідея заснувати DoubleYou виникла після того, як вони зрозуміли, що для macOS та iOS існує мало продуктів безпеки. У той час, як обидві платформи все частіше стають мішенню для зловмисників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Команда DoubleYou хоче використовувати методи, які часто використовуються хакерами для атак на системи від Apple, як інструменти захисту. За словами дослідників, вони розробляють метод аналізу всіх процесів macOS для виявлення та блокування будь-якого недовіреного коду, а також відстежують та блокують аномалії у DNS-трафіку.

Засновники стартапу також хочуть створити інструменти для моніторингу та блокування такого програмного забезпечення, як криптовалютні майнери та програми-вимагачі.

«Нам не потрібно використовувати нові технології, щоби змусити це працювати. Що нам потрібно, так це взяти наявні інструменти та застосувати їх у потрібному місці», – каже Сосонкін.

Незважаючи на те, що дослідники хочуть, щоб їхній стартап розвивався в майбутньому, поки вони планують залишатися незалежними, оскільки «просто розраховують зловити кілька шкідливих програм».

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.