Xiaomi видалить зі смартфонів найважливіші додатки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З кожним роком компанія Xiaomi створює все більше різних фірмових додатків для смартфонів, хоча ще п’ять років тому у неї було не більше п’яти таких. Тепер їх набагато більше, але подобається це далеко не всім. З 1 січня 2020 року на території ряду держав, здебільшого з Європи, вступили в силу нові закони, згідно з якими, щоб такі не порушувати, цьому виробникові електроніки доведеться почати використовувати сторонні додатки від великих відомих компаній. Вже достеменно відомо про те, що з релізом нових прошивок MIUI, які для всіх телефонів компанії вийдуть в найближчі два місяці, деякі стандартні програми будуть видалені і замінені на сторонні, створені компанією Google.

Так, користувача позбавлять можливості користуватися «з коробки» додатком для обміну повідомленнями від Xiaomi і фірмового номеронабирача, що дозволяє також працювати з історією дзвінків. Ці програми будуть замінені на Google Phone і Google Messages, однак на цьому все може не закінчитися. З чуток, вже в недалекому майбутньому даного виробника електроніки зобов’яжуть виключити з прошивки MIUI ще деякі свої програми, замінивши їх на сторонні, щоб таким чином підтримувати конкуренцію. Крім того, з релізом нової операційної системи в багатьох країнах світу місцевому населенню стане недоступна функція Call Recording, призначена для запису телефонних дзвінків. Всі ці нововведення, як зазначається, пов’язані з метою дотримання законів про конфіденційність даних користувача.

При цьому поки що невідомо, чи зможуть користувачі повернути назад видалені програми, зробивши їх при цьому єдиними в системі, тобто позбувшись Google Phone і Google Messages. Відповідей на це поки що немає, але вони гарантовано з’являться вже в найближчі кілька місяців, поза будь-якими сумнівами. Фірмове програмне забезпечення від Xiaomi має безліч позитивних відгуків і відмінну репутацію, тому таке нововведення, поза будь-якими сумнівами, гарантовано засмутить дуже багатьох. Втім, справедливості заради слід зауважити, що воно торкнеться і інших виробників смартфонів, нехай такі поки що публічно і не повідомили, які саме з додатків будуть замінені на інші, або ж так і зовсім повністю видалені.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.