Huawei підготувалася до санкцій ще за 10 років до їх введення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Huawei примудряється не просто працювати під санкціями, накладеними Адміністрацією президента США, але працювати досить успішно. Як виявилося, в цьому їй допомагає далекоглядна політика під назвою “Стале управління бізнесом”, прийнята на озброєння 10 років тому.

Звичайно, на той момент в Huawei якщо і не відчували особливої теплоти у відносинах з заокеанськими партнерами, то про такі масштабні санкції навряд чи здогадувалися. А між тим, прийнята тоді стратегія допомагає безперебійно працювати і в ці непрості часи. Суть “Сталого управління бізнесом”, за словами Чжана Цзянанга (Zhang Jiangang), старшого віце-президента Huawei, зводиться до диверсифікації постачальників компонентів.

“У контексті глобалізації Я не думаю, що компоненти, що використовуються в продуктах будь-якої компанії, на 100% вироблені самою компанією, тому ми прийняли на озброєння концепцію “стале управління бізнесом” 10 років тому. Стратегія означає, що у нас є два постачальника для кожного компонента”, – каже Чжан Цзянанг.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Саме ця стратегія дозволила вижити смартфону Honor 20 Pro. Як виявилося, один з ключових постачальників компонентів з США у зв’язку з санкционными подіями несподівано припинив роботу з Huawei, тому компанія повністю переключилася на іншого постачальника. Само собою, це зайняло час, але в підсумку Honor 20 Pro все-таки з’явився на полицях магазинів Китаю — і тепер відвантажується в достатніх обсягах.

На даний момент 37 ключових постачальників компонентів Huawei — з Китаю. Ще 10 компаній знаходяться на Тайвані і 2 — в Гонконзі. Крім них 33 Постачальника компонентів прописані в США, 11-в Японії, по 4 в Німеччині, Швейцарії та Південній Кореї. Ще по кілька партнерів є в Нідерландах, Франції та Сінгапурі. А всього в числі постачальників комплектуючих для Huawei числиться більше 2000 компаній.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.