Створено розумні окуляри, які перекладають мову жестів у голос

Поки що аксесуар може переводити повільно і по одній літері. Творцю є над чим працювати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ентузіаст під ніком Nekhil змайстрував смарт-окуляри, які перекладають мову жестів у мову. Гаджет майбутнього зможе спростити життя німим людям. Тепер вони зможуть комунікувати навіть із тими, хто не розуміє мови жестів.

Корпус окулярів було надруковано на 3D-принтері. У центрі аксесуара знаходиться камера, яка знімає руки користувача. Коли власник починає спілкуватися за допомогою мови жестів, камера фіксує кожен жест та передає інформацію на вбудований комп’ютер. Потім одні ШІ-моделі переводять жест у мову, інші ШІ-алгоритми відповідають за озвучку. Автор ідеї зізнався, що поки що окуляри ідеально працюють тільки з американською мовою жесту (ASL).

В основі смарт-окулярів лежить мікрокомп’ютер Raspberry Pi Zero 2 W. Звук відтворюється через динамік потужністю 3 Вт. Також є вбудовані батареї та порт USB для заряджання, але автономність гаджета не розкривається.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інженер уточнив, що всі компоненти для окулярів можна придбати майже в будь-яких онлайн-магазинах. Список деталей та детальна інструкція з проектування смарт-гаджета доступні на порталі Hackster.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.