У Windows 11 з’явиться окрема кнопка з рекламою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Співробітники американської корпорації Microsoft запланували додати в Windows 11 нову функцію, яка належить до інструментів реклами. Інженери компанії планують впровадити окрему кнопку з рекламою, повідомляє закордонний портал Neowin.

Кореспонденти видання уважно ознайомилися з ранньою збіркою операційної системи, в якій натрапили на нову кнопку “Рекомендується”. Розташовується вона на панелі завдань. Якщо натиснути на неї, то одразу ж демонструється реклама з певними продуктами та промоакціями, які підходитимуть конкретному користувачеві. Для цього ОС враховуватиме його запити в пошукових системах.

Поки експерти не розібралися, яким чином система показуватиме рекламу – наразі американська корпорація лише тестує нову функцію, відмовляючись розкривати деталі. Немає інформації і про те, чи зможе користувач відключити нову кнопку з рекламою в налаштуваннях операційної системи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці нагадують, що до цього в Windows уже впроваджували рекламу в меню “Пуск”. Але користувач міг з легкістю відключити її відображення в налаштуваннях. Багато користувачів ОС негативно ставляться до появи окремої кнопки з рекламою.

Нагадаємо, у квітні 2023 року Microsoft оголосила, що Windows 10 більше не отримуватиме функціональних нововведень – тільки виправлення помилок і патчі безпеки. Проте підтримка ОС продовжиться до жовтня 2025 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.