Загублений Android-смартфон тепер можна знайти навіть без інтернету

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google представила свій аналог сервісу Apple Find My для пошуку загублених смартфонів. Він працює без підключення до інтернету, а деякі гаджети серії Pixel подаватимуть “сигнал SOS” навіть при вимкненому живленні. Представники компанії розповіли головні подробиці про нову технологію.

Уперше про новий метод пошуку стало відомо на Google I/O у 2023 році. Принцип його роботи полягає в тому, що кожен Android-смартфон навчиться “ловити” місце розташування інших гаджетів і передавати координати в онлайн-сервіс “Знайти пристрій”. При цьому отримати доступ до місця розташування загубленого гаджета зможе тільки його власник.

Наприклад, якщо один смартфон “побачить” інший через Bluetooth, то відправить у хмару зашифровану інформацію про його місцезнаходження. Через кілька метрів це зробить другий гаджет, і так до нескінченності. У результаті користувач зможе відшукати свій пристрій за допомогою звичної онлайн-карти, навіть якщо він загублений і відключений від інтернету та мобільної мережі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Флагманські Google Pixel 8 і 8 Pro до того ж можна буде знайти, навіть якщо вони вимкнені. Ця функція реалізована за допомогою резервного живлення Bluetooth-модуля смартфонів, який забезпечує кілька годин активності “маячка”. Раніше служба “Знайти пристрій” просто зв’язувалася з гаджетами онлайн, тому знайти їх можна було тільки за наявності інтернет-підключення.

Мітка Pebblebee

Оновлена версія сервісу поки що доступна тільки в США і Канаді. У травні до глобальної мережі пошуку, крім Android-пристроїв, підключаться трекери Chipolo, Pebblebee, пізніше – навушники JBL і Sony, а наприкінці року – гаджети Motorola, Jio і Eufy. Ще одним “інформатором” стане розумний дисплей Google Nest Hub. Він допоможе загубленому відшукати пристрій у межах будинку.

Google зазначає, що оновлений сервіс не дасть змоги надто часто запитувати місце розташування. Це обмеження запроваджено для того, щоб служба використовувалася тільки за призначенням, а не для стеження за людьми. Сервіс працюватиме на пристроях з Android 9 і новішими версіями мобільної ОС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.