На Android приходить найбезглуздіша функція iOS та iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google збирається змінити тип відключення Blurtooth-модуля в Android 15. Принцип його роботи стане схожим на iOS.

Йдеться про швидке вимкнення Bluetooth з Центру управління, або, простіше кажучи, верхньої “шторки” з тумблерами. Зараз натискання на кнопку мережевого модуля повністю вимикає його, і, щоб знову ним скористатися, користувач повинен увімкнути його вручну. Незабаром це буде працювати інакше.

Згідно з 9to5Google, починаючи з Android 15 вимкнений раніше Bluetooth буде автоматично і без дозволу вмикатися знову через 24 години. Google обґрунтовує цю зміну тим, що на Bluetooth зав’язано багато корисних і потрібних системних функцій, тому його не можна відключати повністю і надовго. Судячи з усього, нововведення долетить і до старіших версій Android, оскільки фіча вже надіслана в AOSP.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так само поводиться Bluetooth в iOS: якщо вимкнути його з Центру управління, модуль знову ввімкнеться за деякий час – без дозволу і автоматично. Щоб він не вмикався сам, його потрібно відключити в “Налаштуваннях”. Така поведінка смартфона нерідко збиває необізнаних користувачів і викликає незручності, а часом навіть роздратування.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.