Випущено AphyOS – як Android, тільки краще

Випущено AphyOS - як Android, тільки краще
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Швейцарські розробники представили операційну систему AphyOS. Її пропонується використовувати в смартфонах і планшетах замість Android.

Так само, як Android, AphyOS заснована на відкритому вихідному коді Android Open Source Project (AOSP), але не містить пакет Google Mobile Services (GMS), тому позбавлена різноманітних трекерів і “жучків”, які передають користувацьку інформацію компанії Google. Завдяки цьому, користувач отримує контроль над приватністю і сильніше захищений від стеження. Щодо приватності AphyOS можна вважати поліпшеним аналогом Android. Однак у нової ОС є і недоліки – наприклад, неможливість повноцінно користуватися деякими додатками Google, зав’язаними на GMS (зокрема “Google Картами”, “Play Маркетом” і YouTube).

Випущено AphyOS - як Android, тільки краще

Встановити AphyOS замість Android самостійно не вийде. Наразі розробники шукають партнерів, які погодяться ліцензувати цю операційну систему для своїх пристроїв. Це можуть бути як виробники смартфонів і планшетів, так і організації, яким важлива посилена приватність співробітників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.