До Starlink підключили iPhone і Samsung Galaxy

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія SpaceX повідомила про успішне експериментальне підключення звичайних смартфонів до свого супутникового інтернету. Офіційне повідомлення було подано владі США.

Згідно з джерелом, Федеральна комісія зі зв’язку США (FCC) отримала результати тестування супутникового інтернету Starlink із популярними смартфонами від Apple та Samsung. Це стало можливим завдяки новій технології Direct to Cell від SpaceX – вона дозволяє підключатися до супутників навіть девайсів, які не мають відповідного апаратного забезпечення.

«Окрім інших результатів, супутники змогли взаємодіяти з кількома моделями немодифікованих пристроїв Samsung, Apple та Google, використовуючи спектр PCS G Block (T-Mobile), у тому числі у міських та сільських районах, у приміщенні та на відкритому повітрі, а також на відкритому повітрі. просторі та під покровом дерев».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім цього компанія повідомила, що пристрої стабільно тримали зв’язок і не створювали радіоперешкод для навколишніх девайсів та приладів. Але найголовніше – смартфони успішно підключалися до Starlink у приміщенні. Швидкість завантаження файлів становить близько 17 Мбіт/с. Після схвалення FCC функцію буде запущено для масового використання до кінця року — спочатку для відправки SMS, а потім для дзвінків та інтернету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.