Хочете купити iPhone: яку модель краще обрати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple продає телефони вже багато років, і щороку компанія представляє кілька нових моделей, видаляючи зі свого портфоліо старі моделі, але не всі. У результаті пропозиції компанії представлені моделі з різних цінових категорій з різними параметрами, тому покупці можуть злегка заплутатися у всьому цьому. Ми радимо, який iPhone купити серед таких моделей, як iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Plus, iPhone 13 mini, iPhone 12 та iPhone SE (2022).

Apple – один з провідних виробників смартфонів, що спеціалізується на пристроях преміум-класу – останніми з них є серії iPhone 14. Попри це все старе обладнання не зникає з портфоліо компанії після появи нового. Завдяки цьому окремі старі iPhone можна буде придбати після появи нових за більш привабливими цінами. Альтернативою є лінійка дешевших iPhone SE, в яких старі корпуси набувають нового життя завдяки топовим комплектуючим.

Вибір відповідної моделі iPhone

В даний час Apple пропонує цілих вісім iPhone, які відрізняються як розміром екрану, так і компонентами, що використовуються при виробництві, включаючи камери. Ми підготували список із 5 смартфонів компанії з Купертіно, на які сьогодні дійсно варто звернути увагу при виборі телефону з iOS. Що це за моделі?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone 14 Pro Max

Абсолютний топ-смартфон Apple на сьогодні – iPhone 14 Pro Max, прямий наступник iPhone 13 Pro Max. Пристрій оснащений величезним 6,7-дюймовим дисплеєм OLED (2796 на 1290 пікселів) з динамічним островом замість вирізу, який оновлюється з частотою до 120 Гц (LTPO). Серцем пристрою є процесор Apple A16 Bionic, що має 6 ГБ оперативної пам’яті. Також на борту є потрійна основна камера, яка робить фотографії з роздільною здатністю до 48 Мп. За безпеку даних відповідає Face ID.

iPhone 14 Plus

Новинкою в пропозиції Apple цього року є iPhone 14 Plus, який не має прабатька. Він має розміри, аналогічні дорожчому iPhone 14 Pro Max, але має ті ж характеристики, що і iPhone 14. Його OLED-дисплей оновлюється з частотою 60 Гц і має роздільну здатність 2778 на 1284 пікселів. На ньому є виїмка, тобто виріз під модуль ID Face для біометричної ідентифікації користувача. За обробку даних відповідає процесор Apple A15 Bionic, що має 6 ГБ оперативної пам’яті.

iPhone 13 mini

На іншому полюсі — iPhone 13 mini, який, у свою чергу, не мав прямого наступника. У нього лише 5,4-дюймовий OLED-дисплей з вирізом (2340 на 1080 пікселів, 60 Гц), тому він порадує любителів невеликих смартфонів, але за характеристиками він не поступається iPhone 13, включаючи процесор Apple A15 Bionic з 4 ГБ пам’яті. Девайс має подвійну основну камеру, яка знімає 12-мегапіксельні кадри. За безпеку відповідає Face ID.

iPhone 12

Хорошим вибором для людей, які шукають смартфон середнього розміру за гарною ціною і з хорошими характеристиками, стане iPhone 12. Проте у нього OLED-панель діагоналлю 6,1″ і роздільною здатністю 2532 на 1170 пікселів, що оновлюється із частотою 60 Гц. Пристрій має виріз, в якому знаходиться модуль Face ID, за обчислення відповідає процесор Apple A14 з 4 ГБ оперативної пам’яті, а фотографії роздільною здатністю 12 Мп робляться подвійною камерою.

iPhone SE (2022 р.)

Останній смартфон Apple у списку – iPhone SE (2022). Пристрій коштує трохи менше, ніж iPhone 12 і менше за розміром. Гаджет оснащений 4,7″ дисплеєм з класичним співвідношенням сторін 16:9 і корпусом, аналогічним iPhone 6–8. пам’яті Також є єдина камера, здатна робити 12-мегапіксельні фотографії.

Підсумок

iPhone – дорогі пристрої, але, на щастя, у пропозиції Apple завжди є моделі з кількох різних цінових категорій. Крім старих моделей, які можна придбати після виходу нових, є пристрої з бюджетної лінійки iPhone SE. Кожен має знайти щось для себе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.