Компанія Lumafield порівняла кабелі різного цінового діапазону: Кабель Apple USB-C занадто дорогий

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кабель USB-C довжиною один метр коштує €79. Йдеться про оригінальний кабель від Apple, за допомогою якого можна найкращим чином зарядити новий iPhone 15 Pro. За довший варіант (1,8 метра) доведеться заплатити €149. Чи виправдані ці ціни?

Зображення з відкритих джерелКомпанія Lumafield придивилася до кабелю Apple. Вони використовували власний інструмент для дослідження оригінального кабелю USB-C (Thunderbold 4) і змогли розкрити деякі секрети продукту. Компанія також порівняла кабель з більш дешевими альтернативами.

Кабель Thunderbold 4 може передавати дані зі швидкістю 40 гігабіт/секунду і заряджати пристрої з електричною потужністю до 100 Вт. Кабель містить 3 типи ліній, які забезпечують різні функції зарядки і передачі даних.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Екрановані коаксіальні кабелі відповідають за високошвидкісну передачу даних. Екранування захищає передачу даних, відводячи сигнали перешкод через заземлення.

Порівняно з кабелем Apple кабель USB-C від Amazon працює гірше. Він підтримує тільки максимальну швидкість передачі даних 480 мегабіт/секунду і зарядку до 60 Вт. Однак за ціною він приблизно у 24 рази дешевший – €6,30 (за 1,83 метра). Кабель Amazon має набагато простішу структуру. Він має всього 12 контактів передачі замість 24.

За словами експертів, слід проявляти обережність під час використання дешевих кабелів, у яких заявлена висока швидкість передачі. Передбачається, що кабель USB-C від NiceTQ передаватиме близько 10 гігабіт на секунду, але, згідно з дослідженням, він має з’єднання тільки зі швидкістю USB 2.0 (480 мегабіт на секунду).

Цікавий і досліджений кабель від виробника ATYFUER. Хоча він має 24 контакти передавання, як і кабель Thunderbold 4, що свідчить про високу швидкість передавання, під’єднано лише 12 із них.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.