Xiaomi Cactus – новий бюджетний смартфон на Android 8.1 Oreo і з процесором MediaTek

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У нинішньому році китайська корпорація Xiaomi вже успішно презентувала і запустила в продаж відразу кілька моделей мобільних пристроїв, серед яких виявилися Mi MIX 2S , Black Shark, Redmi Note 5 Pro, Redmi Note 5 AI Dual і Mi 6X . Зовсім скоро до них додасться ще кілька, проте будуть і несподівані новинки. Днями в популярному бенчмарку був помічений телефон під назвою Xiaomi Cactus, який зумів продемонструвати низьку продуктивність і процесор не від Qualcomm.

Коли смартфони з’являються в якихось бенчмарках, як правило, їх офіційна презентація, а потім і старт продажів. Нинішня ситуація не повинна стати винятком, тому незабаром новий бюджетний смартфон Xiaomi Cactus має надійти на полиці магазинів. Як саме він буде називатися – невідомо, однак він працює під управлінням операційної системи Android 8.1 Oreo з підтримкою функції Project Treble .

У одноядерному тесті смартфон Cactus, а це його кодова секретне назва, набирає 802 бали, тоді як в багатоядерному – 2334 бали. Якщо порівнювати його з тим же Xiaomi Mi MIX 2S, тобто флагманом, то дана модель десь в чотири рази менш продуктивна. Бюджетний мобільний пристрій має 4-ядерним процесором MediaTek MT6765 з тактовою частотою 2,0 ГГц, а також 2 ГБ оперативної пам’яті. Швидше за все, картина доповнена 16 ГБ накопичувачем eMMC 5.1.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналогом по потужності Xiaomi Cactus є модель Redmi 5A, яку зараз можна купити в Україні приблизно за 2 999 грн. Це означає, що новинка абсолютно точно буде коштувати не більше $ 100. Є ймовірність, що придбати даний апарат вдасться виключно на території Китаю. Все б нічого, та тільки ось недорогі бюджетні процесори від MediaTek – це суцільний жах, як по стабільності, так і в плані програмної підтримки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.